Mediation

Waar mensen zijn ontstaan conflicten. Conflicten horen nu eenmaal bij het leven, zowel op het werk als privé. Vaak lossen mensen conflicten op door een goed gesprek, maar dat is niet altijd mogelijk. Gebeurt dat niet dan kan een conflict een eigen leven gaan leiden. Gevoelens van teleurstelling en onbegrip over de standpunten van de andere partij veroorzaken ergernissen en frustraties. Ook belemmeren zij een goede samenwerking of vriendschap. Mediare is een gediplomeerd, professionele mediator en biedt uitkomst door onpartijdige bemiddeling, voor zowel bedrijven als particulieren.

 

Wanneer mediation?

Bij een conflict dat u niet samen op kunt lossen, maar waar u niet mee naar de rechter wilt stappen biedt mediation uitkomst. U wilt graag een goede verstandhouding met de andere partij houden. Het kan gaan om een conflict met uw buurman, (ex)partner of familielid, maar ook zakelijke conflicten met bijvoorbeeld uw baas of collega kunnen aan de orde zijn.

 

Werkwijze

Bij het eerste gesprek, dat vrijblijvend is, bekijkt Mediare of het probleem bemiddelbaar is. Ook komen enkele praktische zaken aan de orde, zoals de plaats van de mediation, kostenverdeling en geheimhouding. Daarna volgen enkele gesprekken, meestal 2 of 3 waarbij de partijen door de mediator worden gehoord en begeleid bij het oplossen van het conflict.