Mediation voor particulieren

Als gediplomeerd mediator bemiddeld Mediare bij conflicten tussen mensen. Meningsverschillen en ruzies horen bij het leven. Vaak lossen mensen conflicten op door een goed gesprek, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan kan een conflict een eigen leven gaan leiden. Gevoelens van teleurstelling en onbegrip over standpunten van de andere partij veroorzaken ergernissen. Deze frustraties belemeeren een goede samenwerking, relatie of vriendschap. Mediare biedt uitkomst in de vorm van onpartijdige bemiddeling.

 

Wanneer mediation?

Bij een conflict dat u samen niet op kunt lossen, maar waar u niet mee naar de rechter wilt stappen, biedt mediation uitkomst. Het behouden of herstellen van een goede verstandhouding met de andere partij is dan een uitgangspunt. Voorbeelden van dergelijke situaties zijn:

Verloop mediationtraject

Bij het eerste, vrijblijvende, gesprek wordt gekeken of het probleem bemiddelbaar is. Ook komen praktische zaken aan de orde, zoals mediation, kostenverdeling, geheimhouding en dergelijke. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Daarna volgen nog een aantal gesprekken, meestal twee of drie, waarbij de partijen door de mediator gelijktijdig gehoord en begeleid worden. De mediator maakt gebruik van bepaalde vraagtechnieken om het gesprek in goede banen te leiden. Partijen komen zo tot een oplossing die voor iedereen acceptabel is. Medaire beschikt over een ervaren, gediplomeerde mediator.